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2012/01/04

生姜焼き用お肉/Meat for Shoga-yaki

以前こちらには薄切り、細切れ肉がないと書いたのですが、お肉屋さんに行ってスライスしてもらいました!当初はしゃぶしゃぶ用くらい薄くならないかなあと思っていたのですが、しゃぶ肉にはちょっと厚い。。(使っちゃうけど。)お肉屋さんにはこれ以上薄くは無理、と言われました。でも生姜焼きにはばっちりです☆

次の課題は自分で説明出来るようになること。旦那さまと一緒の時に説明してもらって買ったのですが、お肉屋さん、すごく不思議そうだったので、質問返されたら答えられない。。常連になって顔見て分かってもらえるくらいになる方が早いかも(^^ゞ

I wrote before that there is no thin sliced meat in France. Though I succeeded to ask the butcher to slice it! I was hoping to be thin as 'shabushabu' meat but it's bit thick for that. (I'll use it for shabushabu though..) The butcher told us that's the thinnest they can make. It's good for 'shoga-yaki' : )

Next target for me is to be able to order it myself. I went with my hubby but since it's not usual for the butcher, they asked few questions back. I can't response with my level now! They might remember my face before I will be able to order myself!?


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