Page

2012/01/18

お好み焼き/Okonomi-yaki

こちらでお好み焼きを白キャベツで作ってみました。お好み焼きは白キャベツの苦みと固さはカバーされて大丈夫。家にはおたふくソースにかつおぶし、青のり、天かすに干しえび、とろろ芋の粉なんてものも揃ってて(全て日本からの貴重な贈り物です!)、冷凍しておいたタコと薄切りしてもらったお肉を活用できて幸せ♪美味しかった♡

ホットプレートないので大きいのを一つ焼いて2人で半分こしました☆

I made 'okonomiyaki' today using white cabbage. White cabbage was ok to use for okonomi-yaki. I had otafuku sauce (sauce for okonomiyaki), dried bonito, aonori (ground seaweed?), tenkasu (fried tempura batter?), dried shrimp and tororo (powder yam) at home which are all from Japan ; )) I used octopus in the freezer and sliced pork too. I was so happy : D It was very good!

We don't have hot plate so made one big one and split it for two of us : )


0 件のコメント:

コメントを投稿