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2012/04/05

無駄にしない第二弾!/Don't Waste Part 2!

日本からもらったお野菜には大根も。こっちのマルシェとかで売ってるのは周りが黒くて中が白いもの。ちょっと灰汁が強く感じたかな。もう一度くらいは試してみたい。あとは日本食品屋さんとかに行くと外が白いのも売ってます。

日本の大根の美味しさを味わえる料理は何だろう。。レパートリー少なくてあまり思いつかず、とりあえず大根!って感じのふろふきにしてみました。母から言われ、皮も無駄にしないできんぴらに☆母から教えてもらったお手製べったら漬けなんかも作ってみました。

I also got 'daikon', Japanese radish. Something close in France is a radish that is black outside and white inside. It tasted little different (strong?) from Japanese ones but want to try it again sometime. We can also get white ones in Japanese food shop here too.

I wondered what dish will be best to eat the precious daikon. Don't have much repertoire so decided to make 'furofuki daikon'. Mom told me I can also use the skin and make 'kinpira'. She also gave me a recipe to make daikon pickcles, 'bettara-zuke'.

うーむ、日本の大根美味しい(^^)
Japanese radish were good : D



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