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2012/04/27

ホワイトアスパラガス/White Asparagus

フランスの春のお野菜の風物詩とも言えるのがホワイトアスパラガス。4月に入るとどんどん出て来るのかな。料理してみたことないけど、せっかくなのでマルシェで少し買ってみました。買ったはいいものの、はて、どうやって料理するのだろう?ととりあえずインターネット活用。

日本では缶詰とかでしか見たことない気がするけど、こちらでは生です。茎の部分は固いので切り落として、本体?はピーラーで剥きました。そのままだと固い!お鍋にひたひたになるくらいにお水を入れてお塩を少々加えて蓋をして茹でる。沸騰してから15分ちょっとくらい煮たかな。

昨年旦那さまの実家で食べた時はもっとシンプルにバターだけとかで煮たあとそのまま食べた気がするけど、自信がなかったので、今日はハニーマスタードソース作って一緒に食べてみました。なかなか美味しい(*^^*)

初めてにしては上出来☆でも今度プロのお義母さんに食べ方聞いてみよーっと。

White asparagus is like one of representative of spring vegetable in France. In April, fresh white asparagus line up at marche. I never cooked it before but decided to try. I looked up some recipe on internet a little bit.

I remember seeing a lot of canned white asparagus in Japan but it's fresh one in France. Cut the stem a little and peal the surface. Unless, I think it's too hard to eat. Boil it with little salt for little more than 15mins. 

When I had it at my hubby's parent's place last year, I think it was more simple but I wasn't sure so today I decided to make and eat it with honey mustard sauce. It was pretty good : )

As a first time, I guess it was good but I think it would be good for me to ask the 'professional', my mother in law! how to eat them next time : )




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